Palijativna nega biće nastavljena

Završna konferencija Projekta “Support life”, koji realizuju Srbija i Hrvatska,  u okviru IPA programa koje  finansira  Evropska unija, održana je u Iloku. Prisutnima se u ime Grada, obratio Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i izneo sve prednosti uspešne saradnje sa partnerima.

„Grad Šabac je osnivač Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” i zato smo zadovoljni održivošću ovog Projekta kao i činjenicom da će se on nastaviti i kada se završi finansiranje od strane EU. Drago mi je da će doktori i medicinske sestre koji su bili angažovani u okviru projekta, kada se on završi, nastaviti da rade u Domu zdravlja i to je važno najviše zbog krajnjih korisnika koji očekuju nastavak ove usluge. Naravno, Karitas nastavlja sa svojim radom i mi smo u našem budžetu predvideli sredstva i za njihovo funkcionisanje kao i za funkcionisanje Doma zdravlja“, istakao je Pajić.

Skupu se obratila i dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, iznevši svoje utiske o uključenju u projekat i o samom značaju palijativne nege u Republici Srbiji.

„Naš dom zdravlja planira da nastavi pružanje usluga najtežim pacijentima kao i da brine o članovima njihovih porodica i nakon isteka projekta“, poručila je dr Stanković.

Projekat je realizovan kroz program Interreg – IPA prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija, koji je finansiran iz fondova Evropske unije, a partneri na projektu su  Karitas Šabac, Dom za starije i nemoćne Ilok i Udruga za osobe sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca, koja je vodeći partner na projektu.

Cilj projekta je pružanje zdravstvenih i socijalnih usluga za stare, bespomoćne, hronične pacijente i osobe sa invaliditetom u ruralnim i nerazvijenim delovima Vukovarsko-Sremske županije i Mačvanskog okruga, a ukupna vrednost je više od 990 hiljada evra, od čega je za Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac, opredeljeno oko 209 hiljada evra.

Foto: FB