Demokratska stranka uz Šapčane

Upad batinaša Srpske napredne stranke na sednicu Gradske izborne komisije u Šapcu i sve ono što se potom događalo, samo je još jedan dokaz da stranka Aleksandra Vučića nije politička organizacija, već svojevrsna mašina za otimanje vlasti“, navodi se u saopštenju Informativne službe Demokratske stranke.

„Nasilje je imanentno Srpskoj naprednoj stranci i zajedno sa korupcijom predstavlja najvažniji metod njihove borbe za vlast i moć. Sinoć su to na svojoj koži osetili članovi izborne komisije i funkcioneri lokalne samouprave u Šapcu, a pre njih lokalni funkcioneri i opozicioni aktivisti u mnogim drugim gradovima i opštinama širom Srbije.

Demokratska stranka još jednom ukazuje na to da su nepovoljne ocene stanja i političkih procesa u Srbiji u novom izveštaju Evropske komisije, nažalost, potpuno osnovane. Štaviše, izbori u Šapcu i fizički nasrtaji vlasti na građane pokazuju da je stanje još gore nego što je navedeno u izveštaju. Zbog svega toga, borba za odbranu Šapca od sinoć više nije politička borba, niti pitanje bojkota i učešća na izborima, pa čak ni odbrane lokalnih institucija, već odbrana elementarnog ljudskog dostojanstva i normalnosti. U toj borbi je Demokratska stranka uz šabačkog gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i sve Šapčane koji već mesecima trpe otvoreni teror režima Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenu.