GIK raspisala ponavljanje izbora

Izborna komisija grada Šapca, na 43. (elektronskoj) sednici, održanoj 11.7.2020. godine sa početkom u 11 časova, donela je Odluku o raspisivanju ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta, koji će se održati u roku od sedam dana od dana ukidanja vanredne situacije na području grada Šapca, navodi se u saopštenju GIK Šapca.

„Komisija je donela Odluku imajući u vidu činjenicu da je epidemiološka situacija na području grada Šapca nestabilna i da se na dnevnom nivou pogoršava zbog čega bi svako okupljanje predstavljalo dodatni rizik po život i zdravlje ljudi.
Pored toga, zbog mera koje se primenjuju u vanrednoj situaciji, a koje se odnose na ograničen broj osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, ne postoje tehničke mogućnosti za sprovođenje izbornih radnji.
Imajući u vidu, kako zakonsku i moralnu obavezu svih društvenih subjekata da, u uslovima epidemije, svojim postupanjem, smanje rizik po život i zdravlje ljudi, tako i tehničku nemogućnost za organizovanjem i sprovođenjem izbora, Komisija je raspisala ponovne izbore, koji će se održati u roku od sedam dana od dana kada, kao posledica stabilizacije epidemiološke situacije, bude stupila na snagu odluka o ukidanju vanredne situacije“, navodi se u saopštenju Gradske izborne komisije grada Šapca.