Mališani ponovo u vrtićima – Obeležen 40. rođendan „Pčelice“

Šabački vrtići ponovo rade. Mališani su posle skoro dva meseca ponovo sa svojim vaspitačima. Uz preventivne mere, koje poštuju, kako zaposleni, tako i roditelji i deca. Jedan od najvećih šabačkih vrtića „Pčelica“, danas je obeležio 40. rođendan. Na poklon su dobili dečje igralište, od firme Corten Art.

„Predškolska ustanova otvorila je svoja vrata za decu čiji roditelji imaju potrebe i nemaju drugo rešenje da svoju decu bezbedno smeste dok su oni na poslu. I pored ovakvih okolnosti, veoma smo se obradovali povratku mališana. Distanca između nas nije laka, ali moramo za dobrobit svih da poštujemo sve mere. Deca se igraju, zadovoljna su, vaspitači takođe. Žao nam je što se danas rođendan obeležava a ne 5. maja kada je zaista. Kada sve prođe“, kaže Sandra Mićić, direkotrka PU Naše dete.

Vrtići se dezinfikuju svakodnevno pre prijema i nakon odlaska dece iz vrtića, igračke takođe, postupak dolaska dece u vrtić je definisan i svi se pridržavaju pravila. Na ulaznim vratima je dezobarijera, preko koje moraju da pređu i deca i roditelji, dočekuje ih dežurni vaspitač i meri im telesnu temperaturu bezkontaktnim toplomerom, dete se predaje vaspitaču, sledi dezinfekcija i pranje ruku. Grupe mališana se ne mešaju i ne dele igračke.

Iako ovaj vrtić pohađa oko 300 dece, danas ih je bilo tek 19. Do kraja nedelje očekuje se da će ih biti mnogo više.   

Prvi rođendanski poklon vrtiću „Pčelica“ stigao je od firme Corten Art, koja se nalazi u susedstvu vrtića.

„Ja nisam imao tu sreću da idem u vrtić, mene je čuvala baka, ali ovo su naše prve komšije i želeli smo da im učinimo boravak u predškolskoj ustanovi lepštim, zanimljivijim i da se lepše osećaju“, rekao je Bojan Lolić, direktor i suvlasnik firme Corten Art.

Obeležavanju rođendana vrtića „Pčelica“ prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. On je istakao da su se Šapčani ponašali odgovorno tokom vanrednog stanja.

„Drago mi je da je predškolska ustanova preduzela sve preporučene mere, da su deca u svim objektima, pa i ovom, bezbedna. To ne čudi, jer znam da se Predškolska ustanova odgovorno ponašala i tokom vanrednog stanja, znam da su bili u kontaktu i sa roditeljima i decom sve vreme, volontirali, bili aktivni. Na lep način obeležavamo 40. godina vrtića „Pčelica“. Ova društveno odgovorna firma, da podsetim, donirala je i dezinfekcioni tunel domu zdravlja, a sada i ovo igralište. Nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu, to naši sugrađani zaslužuju jer su se odgovorno ponašali sve ovo vreme i pozivam ih da tako i nastave“, poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.