Najskuplji hirovi na svetu: Evo na šta grozno bogati ljudi troše lovu

Izvor: Index.hr

Foto: Press/123RF

Koliko god tužno zvučalo, većina nas nikad neće steći neverovatno bogatstvo koje bi nam omogućilo da u svakom trenutku kupimo apsolutno sve što nam padne na pamet. No, to je ponekad dobra stvar. Naime, svet je prepun kriminalno preskupih budalaština koje jednostavno nemaju smisla i bez obzira koliku im cenu opalili, i dalje će biti najobičnije budalaštine. S tim bi se verojatno složio i svaki iole razuman milioner i milijarder jer samo zato što nešto možete kupiti ne znači nužno i da morate.

Kći Džej Z-ja i Bjonse za rođendan je dobila dijamantima optočenu Barbiku koja košta 80 hiljada dolara, Tom Kruz je kupio sonogram (fotografija fetusa), Ledi Gaga odeću Majkla Džeksona i kristalnu rukavicu za koju je iskeširala 100 hiljada dolara, a Nikolas Kejdž lobanju dinosaurusa koju je platio 276 hiljada dolara i na kraju morao vratiti jer je bila ukradena! Uglavnom, ovo su samo neke od najglupljih stvari za najdublje džepove.

Kafa – 520 evra

Počinjemo s kafom i to ne bilo kakvom. Verovatno ste čuli za “kopi luvak”, kafu koja je prošla kroz probavni trakt cibeta, živuljke nalik mački. Pola kilograma ove kafe koštaće vas oko 520 evra, a jedna šoljica 78 evra. Međutim, da biste do kraja uživali u ovom sranju (doslovno), dobro je imati i vrhunski aparat Blosom koji će vas olakšati za otprilike 5 hiljada evra jer delovi aparata su načinjeni od mahagonija i tikovine što nekima verovatno zvuči napeto.

Kesica za čaj – 12.000 evra

Ako niste baš ludi za kafom, rešenje je čaj. Predlažemo dijamantima optočenu kesicu za čaj koja je načinjena kako bi se obeležio 75. rođendan Bruk Bondovog brenda “PG Tips2”. U ručno izrađenoj kesici nalazi se 280 dijamanata jer… Dijamanti. Kog briga za logiku?

Kokice sa zlatom – 890 evra

Kokice firme Berkos Popcorn i dalje su na vrhu liste najskupljih kokica na svetu. Da, kokica. Te jeftine hrane koju kupujete u bioskopima gde su takođe preskupe, s obzirom na to da je reč o kukuruzu kokičaru u kartonskoj kutiji. A ako se zgražate nad kokicama u bioskopu, šokiraće vas kad doznate koliko koštaju kokice prekrivene karamelom i 23-karatnim zlatom.

Sunčane naočare – 41.500 evra

Reper 2Čejnz, čiji nas je YouTube serijal „Most Expensivest Shit“ i motivisao na ovaj tekst, u jednoj od epizoda isprobao je Gučijeve vintaž sunčane naočare koje koštaju „mizernih“ skoro 42 hiljade evra. Ne samo da ne izgledaju kao da vrede toliko već su i podjednako osetljive kao i najobičniji par sunčanih naočara.

Sladoled – 890 evra

Njujorški restoran “Serendipity 3” ima nešto posebno na meniju. „Posebno“ u ovom slučaju znači 890 evra posebnosti, a radi se o tri kuglice sladoleda posutog listićima 23-karatnog zlata. Vlasnik Stiven Brus naglašava da se za ovaj sladoled morate najaviti najmanje 48 sati ranije jer sastojci dolaze sa Tahitija, Madagaskara i Venecuele.

Zlatni burger  – 255 evra

Dosad ste verovatno primetili uzorak koji se ponavlja, a radi se o tome da bogataši vole jesti zlato. Toga su svesni i u već spomenutom restoranu “Serendipity 3” gde poslužuju najskuplji burger na svetu. U njemu je maslac od tartufa, blini (vrsta tanke ruske palačinke), crème fraîche (fensi pavlaka), kavijar, prepeličje jaje, “James Montgomery” čedar sir, crni tartufi, vrhunska japanska vegi govedina i naravno – 24-karatno zlato.

Zlatni džoint – 700 evra

Ako već žderete zlato zašto ga i ne popušiti?! Dakle, u trgovini stare hašišarke dr Drajn možete pronaći verovatno najskuplju travu na tržištu koja košta oko 700 evra po unci, a ako želite maksimalni užitak, bolje vam je da uzmete i šajn rizle od 24-karatnog zlata (oko 10 evra po rizli). Naravno, nećete uvlačiti zlato u sebe, ali nakon dima ostaje zlatni pepeo.

Bong – 8.900 evra

“M&M Tech Scientific Glass – Armageddon” je najskuplji bong na svetu. Ručno je rađen i potrebno je oko četiri nedelje da bi se napravio.

Mineralna voda – 89.000 evra

Preseravanje nikad nije zvučalo besmislenije nego u slučaju firme “Beverly Hills 90H20” koja ima limitirano deluxe izdanje svoje vode koja dolazi u kovčegu u kojem se nalaze četiri kristalne čaše i dve flaše vode s 14-karatnim dijamantnim čepom. A „najbolju vodu na svetu“ (postoji i etiketa koja to potvrđuje!) platićete oko 90.000 evra.

Martini s dijamantima –  8.800 evra

Ako jedete zlato, zašto ne popiti i koji dijamant. No, teško je opisati količinu budalaština povezanih s martinijem s dijamantima, što se može zaključiti i po sloganu iz reklamnog spota: „Dijamanti se oko nedelju dana mariniraju u votki kako bi votka preuzela esenciju dijamanata“.

Luksuzni martini

Četkica za zube – 4.400 evra

Oralna higijena je bitna i to niko ne može poreći. No, nije dovoljno snimiti reklamu u kojoj četkicu za zube predstavljate na isti način na koji Aple predstavlja novi iPhone da biste nas uverili da vaš proizvod vredi oko 4.400 evra.

Rolna toalet papira od 24-karatnog zlata – oko 1.300.000 evra

Zvuči kao zajebancija, ali sve ukazuje na to da nije. Naime, “Toilet Paper Man” prodaje najskuplji toaletni papir na svetu. Cena? Deset nadmašuje milion evra  koje ste mogli potrošiti za nešto plemenitije od nastojanja da zlatne mrvice skinete sa svoje megalomanske guzice.

Savana – 13.000 do 26.000 evra

Savana je mešanac domaće mačke i servala (divlja afrička mačka). Razigrana je, voli porodicu, ponaša se kao pas, a i voli pse. Simpatična je, lepa i da, mače košta basnoslovno.