Narodna stranka: Iluzija o fer izborima

„Povodom proteklih izbornih dešavanja u Šapcu, povereništvo Narodne Stranke Šabac želi da se zahvali svim sugrađanima koji su prihvatili ideju bojkota nedemokratskih izbora kao najefikasnije sredstvo u borbi protiv autokratskog režima. Narodna stranka u Šapcu nije podlegla pritiscima da prekrši reč datu građanima i makar posrednim angažovanjem legitimizuje izbornu farsu“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Nedvosmisleno se pokazalo ono što je Narodna stranka tvrdila od početka – iluzija je da je samo u Šapcu moglo biti uslova za regularne izbore, uprkos činjenici da je tu postojala demokratska vlast. Neki od građana koji su glasali u veri da poklanjaju poverenje iskrenim protivnicima Vučićevog režima su brutalno izmanipulisani, jer su ti na prvoj krivini preplivali “na mračnu stranu” i priključili se SNS-u. Učešće na izborima po svaku cenu imalo je za cilj učešće u vlasti po svaku cenu.
Skupu cenu života pod lokalnom vlašću SNS-a i njegovih trabanata, a koja je proizašla iz lažnih izbora, plaćaće svi građani Šapca – kako oni koji su podržali bojkot, tako i svi ostali. Pozivamo sve da nam se pridruže u iskrenoj borbi za normalnost i u Šapcu i u celoj Srbiji. Narodna stranka drži reč!“, navodi se u saopštenju ove stranke.