Saopštenje SNS: Ponavljanje izbora kao da je vanredno stanje

„Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac ocenjuje da je današnjom odlukom Gradske izborne komisije Šabac definitivno raskrinkan podlo osmišljeni plan Nebojše Zelenovića, da iako je izgubio izbore, još neko vreme ostane na vlasti“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS Šabac.

„Prvo je Zelenović pokušao da poništi izbore, što je Upravni sud po našoj žalbi odbio. Zatim je naterao pojedince da podnesu 12 prigovora, koji su takođe odbijeni.

Sve je učinio Zelenović da kupi još vremena na vlasti odugovlačeći ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta kako bi odložio konačno priznanje izbornog poraza i odlazak sa vlasti. Sada je otišao korak dalje, pa je Gradska izborna komisija Šabac, po njegovom nalogu, odlučila da se izbori na 27 biračkih mesta ponove 7 dana po ukidanju vanredne situacije u Šapcu, kao da je reč o vanrednom stanju, a ne o vanrednoj situaciji za koju je u ogromnoj meri odgovoran upravo Nebojša Zelenović.

Bivši gradonačelnik Šapca, doveo je Šapčane u ogromnu opasnost od zaraze pre svega zato što se više puta oglušio o preporuke i upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje o pooštravanju mera u gradu. Međutim, Zelenović ne samo da ništa nije učinio po pitanju zaštite građana, već je kao da virus korona ne postoji, organizovao čak tri javna događaja u Šapcu – Ružu lipolista, konjičke trke i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Nebojša Zelenović je ne čineći ništa, pustio da broj zaraženih raste, kako bi uveo vanrednu situaciju i od Šapca prvi put od početka krize sa korona virusom, napravio žarište s ciljem da po svaku cenu odloži ponovljene izbore i konačnu primopredaju vlasti. Ništa nije važno, ni građani, ni njihovo zdravlje, ni izborna volja naroda. Važno je samo da Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović još koji dan otimaju pare Šapčana istovremeno uništavajući dokumentaciju o prethodnim kriminalnim aktivnostima.

Sve što rade je toliko očigledno i nečasno da ih i na tim ponovljenim izborima, bez sumnje, očekuje još jedan katastrofalan poraz od strane naroda, koji je već jasno sa više od 30 hiljada glasova rekao kome veruje – Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću čije ime ponosno nosi naša lista, jer srpski naprednjaci ne žele vlast radi vlasti, već radi budućnosti naše dece“, navodi se u saopštenju GO SNS Šabac.