U Šapcu 741 pozitivno na virus korona, jedna osoba preminula

Jedna osoba preminula je u Šapcu od posledica zaraze virusom korona, a registrovano je još 90 novih slučajeva zaraze ovim virusom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Ukupno 741 osoba pozitivna je virus korona u našem gradu, što je 10 puta više obolelih nego za vreme vanrednog stanja tokom proleća. Testira se oko 80 lica dnevno i rezultati govore da je od 70 do 80 odsto testiranih pozitivno. Međutim, raspoloživi broj testova i da dalje nije dovoljan jer se juče u Kovid ambulantu sa simptomima javilo 265 građana, rečeno je na koferenciji. Građani koji nisu testirani, a ispunjavaju uslove, upisuju se na spisak i lekari ih pozivaju kada dobiju nove testove.

Bez obzira na raspoloživost testova, lekari u Kovid ambulanti pregledaju sve građane koji se jave i ukažu medicinsku pomoć te apluju da se građani jave odnah po pojavi prvih simptoma. Građani koji čekaju na pregled u Kovid ambulanti mogu da čekaju i na drugom ulazu, pored službe Hitne pomoći. Direktorka Doma zdravlja apeluje na pacijente da čekaju u hladu.

U šabačkoj bolnici smešteno je 140 osoba.

Preneto sa: Grad Šabac