Kad se beba želi, prepreka nema

Za samo četiri i po meseca Mila Ignjatović pružila je najveću radost svojim roditeljima, užoj i široj familiji. Dugo očekivana, prva beba Tamare i Branka Ignjatovića stigla je kao odgovor na sve želje, stremljenja, upornost njenih roditelja a uz „malu“ podršku Grada Šapca.

Tri godine Grad finansijski pomaže vantelesnu oplodnju parovima, a Mila je prva beba rođena uz podršku gradskog projekta.

Majka Tamara, sa neskrivenom ljubavlju i osmehom ističe kako je ova mala devojčica unela nove boje u njihov život. Iako je bilo teških trenutaka tokom godina i tri neuspele vantelesne oplodnje, odustajanje nije bilo opcija nijednog trenutka.

„Nismo gubili nadu. Tom našem izazovu smo prilazili sa osmehom i na kraju smo uspeli da se ostvarimo u ulozi roditelja. Sada nam je najbitnije da budemo odgovorni i dobri roditelji. Mila je divna i dobra beba koja je ulepšala naše živote i obojila ih. Uživamo, igramo se i koristimo svaki trenutak da budemo zajedno“, kaže Tamara Jović Ignjatović.

Mili se obradovala uža i šira familija. Tako tetka Nataša sa zadovoljstvom „uskoči“ da pomogne sestri Tamari i pridrži Milu.

Tamara, Mila i Nataša u Gradskoj kući

„Ovo je nešto najlepše na svetu, ja sam ovaj trenutak priželjkivala i ona je svojim rođenjem unela novu životnu radost ne samo meni, nego i mojim roditeljima, Tamari, celoj porodici. Osećamo se kao da smo ponovo počeli da živimo sa njenim rođenjem. Divno je biti tetka, jedva čekam da poraste da me zagrli“, s ushićenjem priča Nataša Popović.

Grad Šabac već tri godine finansira vantelesnu oplodnju sa tri miliona dinara godišnje. Do sada su u ovom projektu učestvovala 34 para, samo prošle godine njih 13.

„Posebno nam je drago jer mi osim ove, očekujemo uskoro još tri bebice – blizance u narednih nekoliko dana, a na leto još jednu bebu. Mi, sasvim sigurno nastavljamo i četvrti krug i u toku sledeće nedelje ćemo raspisati poziv za neke nove parove. Statistika i novac u ovom slučaju nisu bitni jer najveća nagrada je rođenje deteta. Za jedan grad nema ništa lepše i bitnije nego da se u njemu rađaju deca“, kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Ovom prilikom Mila je od predsednika Skupštine grada dobila srebrnjak, što će joj kad poraste, sigurno biti draga uspomena.