Novi tim za Šabac predvideo značajnu podršku za razvoj rekreativnog sporta

Jelena Milošević, kandidatkinja Novog tima za gradonačelnicu Šapca i Nemanja Pajić, nosilac liste sa predstavnicima crkve u Prnjavoru obišli su novi dečiji teren u naselju 6. reon. Dvorište pored nekadašnje crkvene kolibe u ovom naselju, na inicijativu i zajedničkim radom meštana i crkve, pretvoreno je jednim delom u teren za mali fudbal i košarku.

„U saradnji meštana naselja 6. reon i crkve, urađen je sportski teren, na značaj velikog broja dece i njihovih roditelja, jer znamo koliko su sportske aktivnosti neophodne za zdravo detinjstvo. Prnjavor je dokaz da je mesto u kome se neguju vrednosti zajedništva. Šabac je grad sporta i drago mi je da je uz saradnju i dobru organizaciju urađen prostor za igru za naše najmlađe kako iz ovog kraja tako i iz cele mesne zajednice Prnjavor. Novi tim u svom programu za sport predvideo je značajnu podršku za razvoj rekreativnog sporta, koji doprinose zdravom životu, posebno u najranijem uzrastu“, kazala je Milošević.

Naselje 6.reon udaljeno je od centra sela 6 kilometara i ima oko 200 stanovnika. Ulaganjem u izgradnju terena ideja je da se najmlađim sugrađanima omogući bezbedno mesta za druženje, sportske aktivnosti i zdravo odrastanje.

„Šesti reon je deo Prnjavora, koji ima dosta stanovnika, pa smo se trudili da deca koja su daleko od centra Prnjavora, dešavanja u školi, vrtića mogu u slobodno vreme da se druže. Ovo je lepa priča, koju smo uspeli da realizujemo i to je samo početak“, smatra Tanja Čarkić, kandidatkinja za odbornicu iz Prnjavora.

Osim terena u planu je izgradnja igrališta za decu, kao i rekonstrukcija crkvene kolibe stare 150 godina gde se po završetku radova planira održavanje slikarske kolonije.

Izvor: Zapadna Srbija