Organizacija invalida rada daje podršku Zelenoj stranci Šabac

Važnost zdravog životnog okruženja za sve naraštaje prepoznali su i u gradskoj Organizaciji invalida rada. Članovi ovog Udruženja, na čelu sa predsednicom Miroslavom Savković daju punu podršku Zelenoj stranci Šabac na predstojećim lokalnim izborima 21. juna, navodi se u saopštenju stranke.

„Zdrava priroda i zelen grad su posebno bogatstvo. Vrednost u kojoj uživaju starije generacije, ali i najvažnije zaveštanje za budućnost. Organizacija invalida rada se tokom svog kreativnog rada inspirisala tradicijom ovog naroda, a upravo u našoj tradiciji i jeste život u skladu sa prirodom i uživanje u njenim darovima. Nije dovoljno kritikovati, potrebno je preduzimati konkretne aktivnosti i zato je važno da svako od nas da svoj doprinos i učini sve što može da očuvamo zdravo životno okruženje“, izjavila je kandidat za odbornika na listi Zelene stranke Mira Savković i dodala:

„Kroz delovanje Zelene stranke, kako je navela predsednica šabačkog odbora Mirjana Bingulac, “ostvarujemo ne političke, već životne zadatke”. Akcenat je stavljen na ideju da građani Šapca žive u zdravoj životnoj sredini. Mislim da je konačno došlo vreme da sa velikih reči pređemo na konkretna dela, a u ovoj partiji vidim potencijal da Šabac postane ekološka oaza na tlu Srbije“, smatra Savkovićeva.

Misija Zelene stranke je očuvanje prirode i prirodnih vrednosti, sistematska briga o životnoj sredini i uspostavljanje održivog razvoja putem unapređenja zelene ekonomije u Srbiji. U srži delovanja ove organizacije nalazi se javni interes i lična odgovornost. Ono po čemu je Zelena stranka jedinstvena je i to što svojim Programom ne želi da nameće, već da upozori, moli i savetuje kolege iz sveta politike, građane i privrednike da budu dnevno mudri i životno odgovorni kada planiraju i donose odluke koje utiču na našu zemlju njenu održivost i zajedničku budućnost, navodi se u saopštenju Zelene stranke – Šabac.