Pavlović: I dalje nema uslova za rad, pristalice SNS unutar zgrade

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu Budimir Pavlović je izjavio za N1 da i dalje postoji problem kad je reč o bezbednosti – kako unutar zgrade gde zaseda GIK, kao i pred zgradom predsednika opštine gde se okupila velika grupa pristalica Srpske napredne stranke (SNS).

„Nemamo bezbedonosnu podršku za bilo kakav rad. Pripadnici rukovodeće strukture SNS i ljudi sa ulice su i dalje u zgradi opštine, ispred sale i u prostorijama koje pripadaju samoj sali. U sali su i dalje članovi komisije koji pripadaju SNS-u“, rekao je Pavlović.

Govoreći o događajima od utorka uveče, Pavlović je rekao da je bio blokiran pet sati i da mu nije bilo dozvoljeno da napusti salu niti zgradu opštine.

„Policija je četiri, pet puta pozivana za asistenciju, pomoć i nismo dobili nikakvu podršku. Policija nije ulazila u zgradu već su dva policajca sedela ispred zgrade i posmatrali stotinak njihovih pristalica koji su skandirali uvrede. Nisu ništa učinili da bi bili oslobođeni tih pet sati, niti nam omogućili normalan rad“, tvrdi Pavlović.

Dodaje da su prisutni tražili da se proces oko izbora „završi što pre“, ali ističe da postoji formalno-pravna procedura.

„Postoje prigovori o kojima se mora odlučiti u jedinstvenoj raspravi. To je trebalo sinoć, ali nije bilo uslova za to. I danas je trebalo da se održi, ali je bezbedonosna situacija takva da je nemoguće uopšte raditi“, kaže Pavlović.

On precizira da članovi GIK nemaju slobodan pristup sali i da se ne mogu slobodno kretati.

„Kada uđemo, ne možemo da izađemo“, kaže Pavlović za N1.