Pokret ZS: Izborna komisija da bude ekspeditivnija

Pokret Zapadna Srbija oštro osuđuje odluku koju je na 67. sednici donela Izborna komisija grada Šapca. Pozivanje na nepotpune prigovore i odlaganje rasprave o istim jasno ukazuju da se vrši opstrukcija izbornog procesa u Šapcu, navodi se u saoštenju Pokreta.


„Ovo nije prvi put da većina u Izbornoj komisiji grada Šapca donosi odluke koje probijaju zakonom predviđene rokove što je bio razlog za stupanje u štrajk glađu članova Izborne komisije grada Šapca koje je delegirao GO Srpske napredne stranke u čemu su im pružili podršku i članovi Izborne komisije grada Šapca koje je delegirao Pokret Zapadna Srbija. Sinoćnje okupljanje i negodovanje građana ispred sedišta Izborne komisije grada Šapca direktan je pokazatelj da su na lokalnim izborima jasno iskazali svoju volju i želju za promenama. Ponavljanje izbora neće ni u kom slučaju uticati na jasne izborne rezultate i zato se priključujemo apelu građana da Izborna komisija grada Šapca bude što ekspeditivnija.
U interesu svih građana je da se izborni proces privede kraju jer grad Šabac ne sme ostati talac opstruisanog izbornog procesa već mora nastaviti svoj razvoj, a situacija u kojoj se trenutno nalazimo ne sme potrajati“, navodi se u saopštenju Pokreta Zapadna Srbija.