Pomoć i u vanrednom stanju

Porodice sa troje i više dece imaju na koga da računaju

Vanredno stanje nametnulo je i vanredne uslove života. Veliki je broj onih kojima je život od teškog postao još teži. Pokretu „Tri plus“, koje pomaže porodice sa troje i više dece, obratilo se 29 ovakvih porodica sa teritorije cele Srbije. Njima je bila neophodna pomoć da prebrode ove teške dane.

Pokret se odmah odazvao pozivu i sami su finansirali nabavku potrepština neophodnih za svakodnevni život. Svaka od 29 porodica dobila je po dva paketa, jedan sa proizvodima za ličnu higijenu, a drugi sa hranom.

Svi paketi su spakovani u Šapcu, u prodavnicama „VUM“, partnerom Pokreta još od prvih dana nastanka u ovom gradu. 

-U ovim i ovakvim vremenima najvažnije jeste da svi uradimo ono što možemo. Naročito su u ovakvim vremenima ugroženi oni koji su najranjiviji, porodice sa više dece čiji su roditelji bolesni ili ostali bez posla i promanja. Ovo je“prva pomoć“ za te porodice i poziv svima da učinimo sve što je u našoj moći da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. O tome šta ja mislim o ponašanju države i njenom pristupu ovom problemu pričaćemo kada se sve ovo, uz Božiju pomoć, završi. Do tada, budimo odgovorni, pokažimo solidarnost i učinimo svi sve ono što je u našoj moći, kaže Božidar Katić u ime Pokreta „Tri plus“ Šabac.

Pet kompleta pomoći opredljeno je za porodice u Šapcu, dok su ostali otišli u Grdelicu, Paraćin, Vladičin Han, Gračanicu…

Pokretu se svakog dana javlja sve veći broj porodica i praktično nisu u mogućnosti da više sami snose troškove kupovine paketa. Zato pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu i imaju želju da to učine, bilo da su pojedinci ili firme, da se jave Pokretu „Tri plus“ u Šapcu kako bi zajedno olakšali ove teške dane najugroženijim porodicama.