Treba li pomoći Jekićima iz Metkovića?

Šestočlana porodica Jekić sa dvoje male dece, iz Pocerskog Metkovića kod Šapca, u kućnoj izolaciji zbog koronavirusa, gladna je i bez lekova. Ova objava na društvenim mrežama šokirala je ovdašnju javnost. Apel za pomoć okačen je na tarabi, a fotografisala ga je Z. Zlatarić i objavila na društvenim mrežama.

Za veću nevericu je to što niko, od Štaba za vanredne situacije grada Šapca do predstavnika Mesne zajednice Pocerski Metković, ne znaju za ovaj slučaj niti raspolažu sistematizovanim podacima o zaraženim osobama koje teško žive u doba epidemije. Na oko 14 kilometara od Šapca, u Metkoviću, živi manje od hiljadu stanovnika i po običaju svi se međusobno poznaju.

I dok je predsednik Mesne zajednice Veroljub Sibinčić, odmah po saznanju, pozvao Jekiće i ponudio pomoć da im dopremi sve što je potrebno i da svoje probleme podele s medijima (što su odbili), potpredsednica mesne zajednice Svetlana Zlatarić zahtevala je od novinara da ne piše tekst o ovom slučaju i pokušla sve da prebaci na politički teren.

„Zaista nisam znao, ne idem ulicom da čitam natpise na tarabama, mogli su da pozovu telefonom, ali nema veze, ja sam ih kontaktirao i ponudio da im obezbedim sve što im bude potrebno“, kaže Veroljub Sibinčić.

Prenaglašeno osetljiva i nepotrebna reakcija potpredsednice MZ, kako nezvanično saznajemo, možda leži u tome što Jekići imaju drukčije političke stavove od njenih. Inače, njenu kandidaturu za izbore u mesnoj zajednici podržala je Srpska napredna stranka.

U kratkoj izjavi Z. Zlatarić je na pitanje –  ima li političke provokacije u ovoj objavi, rekla: „Bolje da ne pričamo o obećanjima stranaka, pa nakon izbora niko ni zdravo nije rekao“.

Valjda će se neko iz Gradskog kriznog štaba potruditi da proveri navode s društvenih mreža i pomogne Jekićima, ili bar sazna da li i kakvih problema imaju.

Z. Zlatarić: „U međuvremenu pomoć je stigla jer sam danas obavestila Komunalnu policiju i obratila se za pomoć“