Zelena stranka Šabac: Borba za zdravo okruženje

„Borićemo se svim legitimnim sredstvima da Šapčani dišu čist vazduh, uživaju u novim zelenim površinama nastalim pošumljavanjem i rekultivisanjem bivše deponije, nastojaćemo da podignemo ekološku kulturu svih naraštaja.Odlučni smo da u tim namerama i uspemo, jer štiteći prirodu štitimo sebe i gradimo zdrave temelje za budućnost“, poručila je Mirjana Bingulac, predstednica GO “Zelene stranke” Šabac.

U saopštenju za javnost Zelene stranke Šabac se navodi:

„Pandemija korona virusa nas je na teži način podsetila da postoji nešto jače i veće od nas. Pokazala nam je koliko smo nemoćni pred silama i nepredvidivim delovanjem prirode. Usporila život na nekoliko meseci ne bi li shvatili povezanost naših ljudskih sudbina sa okruženjem i navela da se zamislimo o našem ponašanju prema istom.

„Dobili smo na dar vreme za preispitivanje, a kao i svako svođenje računa ono nije bilo nimalo lako. Iskreno se nadam, da smo na kraju ovog teškog perioda izolacije i osamljenosti izašli mudriji i svesniji značaja brige o okolini i negovanja zdravog okruženja. Da smo postali odlučniji i borbeniji u nameri da od našeg grada napravimo jedinstvenu zelenu oazu koju ćemo ostaviti potomcima na dar“, napominje Bingulac, i podseća da je prilikom osnivanja novog tima stranke u  gradu definisano nekoliko najvažnijih ciljeva – da Šapčani udišu čist vazduh, uživaju u novim zelenim površinama nastalim pošumljavanjem i rekultivisanjem bivše deponije, podizanje ekološke kulture…

Zelena stranka Šapca poziva sve sugrađane kojima je pitanje života u zdravom okruženju među prioritetima da daju potpis podrške programu “Zelene stranke”, od 12 – 20 sati u prostorijama stranke u Šapcu“, navodi se u saopštenju za javnost.