Javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje

Savet za zdravlje Grada Šapca raspisao je javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje na teritoriji grada. Svi koji su zainteresovani mogu da se informišu o uslovima dodele sredstave na sajtu grada, lokalnom nedeljniku Glas Podrinja, a javni poziv je objavljen i na oglasnoj tabli u zgradi Gradske uprave. Javni poziv je otvoren dva meseca i sadrži uputstva i uslove za ostvarivanje ovog prava kao i spisak potrebne dokumentacije koju parovi podnose.

„Ovo je četvrti put kako Grad raspisuje javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje u ovoj godini za parove sa područja Grada. Predviđen iznos za ovu namenu je tri miliona dinara, odnosno 300 hiljada dinara za svaki par. Svi koji su već iskoristili svoje pravo da konkurišu za sredstva koja dodeljuje republika, ili ne odgovaraju uslovima koje oni propisuju, imaju mogućnost da konkurišu na javni poziv našeg grada“, kaže Tatjana Marković, načelnica društvenih delatnosti Gradske uprave Šapca.

Do sada su kroz ove procedure prošla 34 para. Prva beba iz programa vantelesne oplodnje grada Šapca je rođena početkom ove godine.

„U narednom periodu očekujemo još tri bebe i želim da osnažim volju kod svih parova koji će konkurisati na novi javni poziv našeg grada i izrazim nadu da će imati priliku da se ostvare kao roditelji čime će usrećiti ne samo sebe već i sve nas“, poručila je Tatjana Marković.