Humano srce Šapca: Paketi za starije od 65

U želji da pomogne najstarijim sugrađanima, koji su tokom pandemije korona virusa u izolacijia, a korisnici su socijalne pomoći, Humano srce Šapca pokrenulo je akciju pripreme paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

– Pakete za oko 400 starijih od 65 godina donirala je šabačka kompanija SET. Ova podrška će najstarijima biti od velike pomoći, a ja sam zahvalna kompaniji SET, koja je naš osvedočeni prijatelj i veliki donator i koja uvek ima razumevanja za potrebe materijalno ugroženih – kazala je Ružica Popović, predsednica UO Fondacije „Humano srce Šapca“.

Paketi za sugrađane

Prvi paketi najstarijima uručeni su danas.

– Smatramo da je vreme pandemije korona virusa i vreme u kom moramo pokazati posebnu empatiju prema najslabijima i solidarnost sa njima. Akcije „Humanog srca Šapca“, organizuju se u skladu sa realnim potrebama korisnika, do kojih oni neposredno stižu, što je razlog da SET učestvuje u ovoj i svim drugim akcijama ove humanitarne organizacije – ističe Milenca Srećković, direktorka SET-a.

“Humano srce Šapca”, tokom pandemije korona virusa svakodnevno donira pakete osnovnih životnih namirnica, pruža pomoć u ogrevu i svim drugim potrebama, a u današnjoj akciji su učestvovali i pčelari šabačkog kraja, koji su donirali oko 270 kg meda za najugroženije.

– Uprkos teškoj situaciji u kojoj se sada nalaze pčelari, naši članovi su našli snage i volje da se odazovu ovoj akciji. Ova akcija se sprovodi u celoj Srbiji, a u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu sakupili smo ukupno oko 700 kg meda, koji će biti podeljen starijim, materijalno ugroženim – rekao jeBranko Mijić, predsednik Udruženja pčelara „Prnjavor“i član IO SPOS-a za Mačvanski okrug.

U ovoj akciji učestvovala su pčelarska društva „Prnjavor“, „Cer“, „Šabac“, Udruženje pčelara “Pčelarski farmeri“ i Svešteničko monaško udruženje.

Akcija podele paketa počela je danas, a u toku ove nedelje ekipe „Humanog srca“ stići će do 400 materijalno najugroženijih penzionera. Do kraja nedelje ova organizacija svojim korisnicima uručiće i vaskršnje pakete – jaja i slatkiše za ovaj najveći hrišćanski praznik.

Poslednjih nedelja svoje proizvode donirali su i mlinovi „Popović“ i „Kovačević“ i mesare „Đurđević“, „Milosavljević“ i „Bajunović“.